LIGE NU:

Facebook hitter i nordjyske landsbyer

Internetfora kan holde liv i nordjyske landsbyer.

Det sociale medie Facebook kan være med til at give ekstra sammenhold og tro på fremtiden i de nordjyske udkantsbyer. Et stigende antal landsbyer har det seneste års tid oprettet en "byside" på Facebook.

- Det kan være med til at give landsbyerne et bedre image. Her kan de dele informationer i alt fra små arrangementer til nyheder fra byen, siger Thomas Thomsen, der er kreativ direktør hos Konxion, der hjælper virksomheder med at brande sig på sociale medier.

En af de landsbyer, som har oprettet en gruppe på Facebook, er byen Gjøl. Her har gruppen "Gjøl, en by med liv" små 450 medlemmer. Godt halvdelen af de 900 borgere.

- Jeg synes, at gruppen har været meget afgørende for at samle byens borgere. Før kunne vi jo godt stable ting på benene og samle folk, men det var mere sporadisk og opdelt, siger initiativtager bag gruppen, Line Rytter.

På Gjøl lykkedes det blandt andet at lokke tilflyttere fra Nørresundby til byen med hjælp fra byens Facebook-gruppe.

Så hvis man som landsby vil have flere folk til sin by og gøre den attraktiv, så er det en rigtig god ide at have et samlingspunkt på Facebook eller i emailgrupper. Det mener landsbyforsker Jørgen Møller fra Aalborg Universitet.

- Ligesom en ejendomsmægler siger, beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed når et hus skal sælges, så er kommunikation, kommunikation, kommunikation de vigtige ord i at holde en landsby interessant, siger han til TV2/Nord.

Du kan se mere til hvordan Gjøl har brugt Facebook i vores udsendelse 19:30. Her kan du også se hvor udbredt fænomenet er i de nordjyske landsbyer.

Vaccine

Nu har halvdelen af nordjyderne fået mindst ét stik - men en kommune "halter bagud"

60_percent

play Fokus: Der skal skabes ligeløn i det offentlige

80_percent

play Tidsplanen skrider: Nyt supersygehus bliver ikke færdigt til tiden

Nordjyllands beredskab  falck brand brandmand 112 genrebillede

Gårdejer holdt selv ilden nede, til brandvæsenet ankom

Vaccine

Nu har halvdelen af nordjyderne fået mindst ét stik - men en kommune "halter bagud"

60_percent

play Fokus: Der skal skabes ligeløn i det offentlige

Til forsiden

Til forsiden