07:03

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Facebook hjalp sygehus med 16.000 bekymrede nordjyder

På Aalborg Universitetshospital er man rigtig gode til at bruge Facebook. Det var man rigtig glad for på Arbejdsmedicinsk Klinik den 4. marts, hvor en lille fejl sendte afdelingen på overarbejde.

Aalborg Universitetshospital er Region Nordjyllands største arbejdsplads med 6.500 ansatte, og på det sociale medie Facebook er hospitalet en af regionens dygtigste.

Aalborg Universitetshospital kom på Facebook i 2009, men det var først i 2012 efter en strategi-ændring, at tilstedeværelsen blev en succes.

- Vi besluttede os for, at vi ville være lidt mere afslappede og levende i vores sprog og bruge lidt humor, når det var passende, og det har fungeret rigtig fint for os, siger Steven John Collins, der er kommunikationskonsulent på Aalborg Universitetshospital.

På Arbejdsmedicinsk Klinik var man den 4. marts taknemlig for, at over 5.500 personer hver dag følger med på Aalborg Universitetshospitals Facebook-side.

Flere lokale og landsdækkende medier havde ved en fejl opfordret omkring 15.000 personer til at henvende sig til Arbejdsmedicinsk Klinik, og det skabte panik, da telefonerne blev åbnet.

- Telefonerne de ringede i et væk, og de stod i kø for at komme igennem. Der var patienter, der mødte op ude på Sygehus Syd for at blive skrevet op for at blive undersøgt, husker lægesekretær, Lone Kjøller, der var én af de ansatte, som var med til at passe telefonen.

Udover at kontakte lokale og landsdækkende medier, så var et af de tiltag, der var med til at få stormen til at lægge sig Aalborg Universitetshospitals egen velfungerende Facebook-side.

- Vi havde jo muligheden for at lave et opslag på Facebook, hvor vi kunne fortælle, hvad der var op og ned i sagen. Det opslag blev lynhurtigt set af op i mod 19.000, siger Steven John Collins.

Aalborg Universitetshospitals brug af Facebook har været så stor en succes, at man i andre regioner har ladet sig inspirere af det nordjyske hospital. På Arbejdsmedicinsk Klinik er man da heller ikke i tvivl om, hvor vidt man vil gøre brug af de sociale medier i fremtiden.

- Det havde jo åbenbart en stor effekt, for stormen lagde sig hen på eftermiddagen. Derfor er det da helt klart, at hvis vi skulle komme i en lignende situation, så er det da noget, vi også skal benytte os af, siger ledende overlæge Sigve W. Christensen.