Det er præcis 200 år siden, broderskabet Odd Fellow Ordenen blev stiftet. Det er blevet markeret med åbent hus i flere af ordenens afdelinger. Foto: Tommy Hald

Fællesskab: Odd Fellow Ordenen åbnede døren i anledning af jubilæum

Det er præcis 200 år siden, broderskabet Odd Fellow Ordenen blev stiftet. Det er blevet markeret med åbent hus i flere af ordenens afdelinger.

Blandt andet her i Hjørring, hvor der blev uddelt 100.000 kroner til udvalgte, lokale foreninger, humanitære formål og enkeltpersoner med særlige behov.

Odd Fellow Ordenen blev stiftet i USA i 1819, og den har knap 100.000 medlemmer i Europa - her i Nordjylland er der 17 afdelinger.

Logen beskæftiger sig både med humanitært arbejde OG fungerer som et broderskab for mænd, der ønsker at skabe særlige relationer. Med gårsdagens åbne hus håber man i logen at opnå flere ting, nemlig flere medlemmer og informere.

- Vi inviterer indenfor og fortæller, hvem vi er, og hvad vi laver, fortæller Flemming Lund, distriktsdepoteret storsire, Odd Fellow i Hjørring.

Han viser her rundt netop i lokalerne i Hjørring:

01:35 Luk video

 

Odd Fellow Ordenens formål

"At udbrede venskabets, kærlighedens og sandhedens grundprincipper mellem menneskene, at styrke dem i kærlighed til Gud og deres næste og lære dem, at ord ikke er nok, men at disse lærdomme må omsættes i handling, for at hver enkelt efter sin evne derved kan bidrage til menneskenes forbedring og fuldkommengørelse"

Kilde: Oddfellow.dk