Færre betjente efter politireform

Politiet bliver mindre synligt i Nordjylland i fremtiden. Det er de ansatte hos Nordjyllands Politi i Aalborg overbevidste om. Her er der utilfredshed med oplægget i den nye politireform

Nordjyderne kommer til at se mindre til politiet i fremtiden. Det mener de ansatte hos Nordjyllands Politi i Aalborg. Her er man stærkt utilfreds med oplægget i den nye politireform.

- Vi kommer til at sidde mere bag computeren, og vil være mindre synlig ude på gaden, hvor vi gør nytte, siger Søren Karlsen, der er talsmand for betjentene hos Nordjyllands Politi Aalborg.

- Vi var blevet lovet 50-60 flere betjente på gadeplan. Nu viser det sig, at vi i stedet bliver det samme antal færre, fortsætter Søren Karlsen.

Politiet vil i fremtiden satse hårdt på OPA, som er en analyseafdeling for kriminalitet. Politiledelsen regner faktisk de ansatte i OPA med blandt gadebetjentene selvom de fysisk kommer til at opholde sig på et kontor.

- Det er da fint nok, hvis de så tror de kan forudse, hvor forbryderne vil slå til. Så er de da dygtige. Jeg mener, der er mere idé i at sende patruljer på gaden, tilføjer en sarkastisk Søren Karlsen.