Færre boliger er til salg i år

Der er færre boliger til salg denne sommer i forhold til i fjor.

Der er færre til salg skilte rundt om i Nordjylland denne sommer sammenlignet med sidste år.

I Nordjylland er der knap 400 færre boliger til salg i juli i år end i fjor. Det er et fald på 6,3%. I alt var der i Nordjylland 6.073 boliger til salg i juli.

Tendensen er den samme som i resten af landet. På landsplan er 5.330 færre ejerboliger til salg i juli end for et år siden. I alt står der 58.776 ejerboliger til salg rundt om i landet i juli.

"Der har været høj aktivitet på boligmarkedet siden sidste sommer. Der står færre huse og lejligheder til salg i alle dele af landet," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Og tallene afslører ikke helt den aktivitet, der har været på boligmarkedet henover sommeren. Der er nemlig en del huse, der er taget af markedet igen.

"Boligmarkedet har imidlertid ikke ligget helt stille hen over sommeren. Årstiden taget i betragtning er der taget mange boliger af markedet, mens der tilsvarende er sat en del til salg. Vi skal tilbage til sommeren 2008 for at finde samme aktivitet i nye og nedtagne boliger på samme tid af året, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbudstiden er uændret

Dog er udbudstiden den samme som sidste år her i Nordjylland. I juli måned 2014 tog det i gennemsnit 304 dage at sælge ejendom og tallet er uændret i år.

Udbudstiden på et gennemsnitligt hus i Danmark er 10 måneder. Det er også uændret i forhold til sidste år.