LIGE NU:

Færre indlæggelser i Vendsyssel

På Sygehus Vendsyssel får flere hjertepatienter i dag mulighed for ambulant behandling.

Vil du helst sove i din egen seng eller i en seng på sygehuset?
De fleste foretrækker at være hjemme, hvis det er muligt. Derfor har Sygehus Vendsyssel ændret den måde, man modtager akutte hjertepatienter, så mange i dag undgår indlæggelse og i stedet behandles ambulant.

De færre indlæggelser har man opnået ved at strømline patientforløbet. Når hjertepatienter i dag bliver henvist fra praktiserende læge eller vagtlæge, så slipper de for en tur omkring sygehusets akutte modtagelse.
De bliver i stedet kørt direkte til Kardiologisk Afdeling, hvor de hurtigt bliver tilset af en speciallæge - mens de stadig er i eget tøj, og inden de eventuelt bliver indlagt.

- Patienterne møder spidskompetencen med det samme. Det betyder, at vi hurtigere kan stille en diagnose og dermed hurtigere sætte ind med den rette behandling, forklarer Nils Winther Johannessen, centerchef på Medicinsk Center.

Det er op til speciallægen at vurdere, om patientens tilstand kræver indlæggelse. Erfaringerne fra Medicinsk Center viser, at det hurtigere møde med speciallægen gør, at flere patienter kan behandles ambulant. 32 procent af de patienter, der tidligere blev indlagt, undgår i dag indlæggelse.

Den ambulante behandling betyder, at patienterne kommer hurtigere gennem forløbet. De kan sove hjemme, som de fleste patienter foretrækker, men stadig være trygge, da de er blevet tilset af specialisten. Samtidig er det også en mere effektiv måde at bruge sygehusets ressourcer på.

De kardiologiske speciallæger er til stede fra klokken otte morgen til otte aften. I det tidsrum kommer 85 procent af de akutte patienter. Resten af døgnet kan speciallægerne tilkaldes.