LIGE NU:

Færre tog i juleperioden ærgrer DSB

Det ærgrer DSB, at der i juleperioden vil køre færre tog, når der skal testes et nyt sikringsanlæg mellem Langå og Hobro

Når turen går hjem til familien i julen er der mange, der vælger toget som transportmiddel. Men netop i juleperioden går Banedanmark i gang med at teste et nyt sikringsanlæg mellem Langå og Hobro.

- I Nordjylland vil man sige, at det er træls. Juletrafikken er vigtig for rigtig mange. Der er mange, der tager toget i juleperioden, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

Banedanmarks test af de nye sikringsanlæg har været forsinket af flere omgange, og derfor er det først i juleperioden mellem den 9. december og 2. februar, at sikringsanlægget kan testes på strækningen.

- Vi kan ikke gøre så meget ved det, men vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over det, siger Tony Bispeskov.

Testen vil betyde, at der kommer til at køre færre tog i perioden, hvor der typisk er mange rejsende, der skal fra Sjælland og til Jylland.

Julen falder i år på en mandag hvilket betyder, at de rejsende har både fredag, lørdag og søndag til at fragte sig til deres juledestination . Selvom det er en trøst, så falder timing ikke helt i god jord hos informationschefen.

- Jeg synes ikke, at man kan sige, at det er god timing. Når det går ind over juleperioden så er det noget vi er kede af, siger Tony Bispeskov.

Som udgangspunkt skal der ikke indsættes togbusser i perioden på nær fra den 29. januar til og med den 2. februar, hvor togene er helt aflyste.