Foto: TV2/Nord

Fagforening klager over lægekonsulent

Fagforeningen BUPL klager over Mariagerfjord Kommunes håndtering af en sag om førtidspension.

Det skriver DR Nordjylland.

For blot få måneder siden var der samråd i folketinget, hvor beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og socialminister Karen Hækkerup slog fast, at lægekonsulenter ikke må komme med deres egne vurderinger. Alligevel mener fagforeningen BUPL Nordjylland, at det er sket i en sag fra Mariagerfjord Kommune.

Fagforeningen BUPL er utilfreds med, at en lægekonsulent i en sagsbehandling omkring førtidspension er kommet med sin egen vurdering i den konkrete sag. I sagen har en kvinde søgt førtidspension, fordi hun ikke kan klare at passe et flexjob. Derfor har BUPL klaget over både lægekonsulenten og sagsbehandleren fra Mariagerfjord Kommune.

- Vi klager over, at lægekonsulenten kommer med sin egen vurdering i sagen, siger jurist i BUPL Nordjyllands, Martin Valbirk, til DR Nordjylland.

Ifølge PUBL er det i strid med reglerne.

- I rigtigt mange situationer betyder det, at sagsbehandlingen bliver forlænget, fordi vi skal ind og afdække endnu flere ting. Og i værste fald betyder det, at borgeren kommer til at stå uden forsørgelse og ikke får den afgørelse, borgeren skulle have haft, siger han.

På Mariagerfjord Kommunes jobcenter er man enige i, at lægekonsulenterne ikke skal lave vurderinger.

- I den konkrete sag har jeg ikke kendskab til, hvad der står. Men generelt kan jeg sige, at det er ikke det, vi oplever, at lægekonsulenten gør. Skulle det ske, at lægekonsulenten går ind og vurderer på socialfaglige ydelser eller egen læge, så forholder vi os ikke til det, siger jobcenterchef Lene Andersen til DR Nordjylland.