02:25

Foto: 3F pressefoto

1 af 2

Fagforeninger utilfredse med jobtræning

Fagforeningerne langer nu ud mod jobtræningsordningen. Jobcentrene og arbejdsgiverne svigter de ledige, mener de.

Både 3F Aalborg og HK i Nordjylland er utilfredse med jobtræningen. De oplever flere medlemmer der enten bliver sendt i jobtræning i den samme virksomhed flere gange, eller endt uddannelse i en virksomhed bliver sendt i jobtræning samme sted.

Det er både jobcentrene og arbejdsgiverne, der ikke lever op til deres ansvar.

-Jobcentrene er ikke gode nok til at sikre, at virksomhederne har et job til den ledige bagefter, men arbejdsgiverne lukrerer også på det her og vil bare have gratis arbejdskraft, siger Allan Busk fra 3F i Aalborg til TV2/Nord.

Dansk Arbejdsgiverforeningen mener ikke, det er deres ansvar at sørge for, at ordningen fungerer.

- Virksomhederne byder sig til og stiller en plads til rådighed. Hvis der så er en virksomhed, der vil udnytte det, er det jo op til jobcentrene at leve op til deres ansvar og sige nej til den virksomhed, siger Jørgen Bang-Petersen, der er chefkonsulent ved Dansk Arbejdsgiverforening.

3F og HK opfordrer begge til, at der laves om på reglerne, så virksomheder, der vil have en ledig i jobtræning i fx. tre måneder også efterfølgende skal ansætte vedkommende i tre måneder. Samtidig mener de jobtræning burde tælle med i genoptjeningen til dagpengeretten.