LIGE NU:

Fakta: Klamydia på vej frem udgør stor sundhedsrisiko

Flere og flere unge nordjyder får ikke sat kondomet på, inden de dyrker sex. Det har ført til ny rekord i antallet af klamydiatilfælde, og det fører til en stor sundhedsrisiko.

Rigtig mange unge beskytter ikke sig selv med kondom, når de dyrker sex, og det har ført til en ny rekord i antallet af klamydiatilfælde i Region Nordjylland.

Sundhedsstyrelsen mener, det skyldes, at de unge undervurderer deres egen risiko for at få sygdommen. Og det udgør en stor sundhedsrisiko, da klamydia ofte er symptomløs og blandt andet fører til sterilitet og underlivssmerter. Vi har sat tal på stigningen her og samlet fakta om klamydiasygdommen.

I løbet af 2016 blev der konstateret 2.430 tilfælde af klamydia blandt de unge mellem 15 og 24 år i Nordjylland. I 2012 lå det tal på 1.776 og har været støt stigende lige siden. 

Den store stigning udgør en sundhedsrisiko, for halvdelen af de smittede oplever ikke symptomer. Men ubehandlet klamydia kan føre til sterilitet hos både mænd og kvinder samt graviditet uden for livmoderen og kroniske underlivssmerter for kvinder. 

Fakta om klamydia