Falck hurtigere end aftalt

Foto: Rune Borre-Jensen

Falcks ambulancer i Nordjylland er i første kvartal af 2011 i gennemsnit fem sekunder hurtigere, end aftalen med Region Nordjylland lyder på.

Falcks ambulancer er i gennemsnit fremme efter ni minutter og syv sekunder, mens aftalen med Region Nordjylland lyder på ni minutter og 12 sekunder. Dermed er Falck fem sekunder hurtigere end aftalt med regionen.

- Det glæder mig, at vi kan levere mere end det forventede. Det skyldes forkantsdisponering af ambulancerne, fokus på struktuelle ændringer og ikke mindst medarbejdernes gode indsats, siger regionsdirektør fra Falck i Nordjylland, Diana Sørensen.

Der er ikke ændret i beredskabets dækning med ambulancer i Falck siden ambulancekontrakten blev fremlagt for og godkendt af Regionsrådet. Regionen har i aftalen valgt ikke at have et krav om en maksimal responstid. Aftalen handler udelukkende om en gennemsnitsresponstid.

- Derfor undrer det mig meget, at der er lokale politikere, som mener, at vi ikke overholder aftalen om ambulancetjeneste i Nordjylland. Det er ganske enkelt faktuelt forkert, siger Diana Sørensen.

Forsiden lige nu