Foto: Per Frank Paulsen og privatfoto

Falck-reddere hjalp Ronja til verden: Nu går historien internettet rundt

Katrine Meldgaard Johansen gik i fødsel 20. august, men der var ikke tid til at nå til fødegangen, så to Falck-reddere og en jordemoder i telefonen hjalp datteren Ronja til verden.

Den 20. august om natten gik højgravide Katrine Meldgaard Johansen i fødsel. Veerne pressede på og der blev ringet til fødegangen. Katrine og hendes mand var på vej ud af døren. De kom bare aldrig af sted.

For pludselig gik det stærkt. Vandet gik og presseveerne satte ind, så der blev ringet efter en ambulance. Det var redderne Michael Elkjær og Lars Beltoft, der kom til adressen uden for Kongerslev, og med et var Katrines sofastue lavet om til fødestue og klokken 00.43 kom datteren Ronja til verden.

Fredag delte Katrine Meldgard Johansen så hele sin specielle fødselsoplevelse på Facebook. Her roser hun de to reddere, som fra første sekund fik den vordende mor til at føle sig tryg.

- I øjeblikket var det selvfølgelig chokerende at det gik, som det gjorde, men når jeg kigger tilbage, er det ikke en oplevelse, jeg ville have været foruden, siger Katrine Meldgaard Johansen.

- De var fantastiske. Efter jeg havde født min datter, kørte vi mod sygehuset, og i ambulancen begyndte jeg så at bløde kraftigt. Men de var ved min side hele vejen og faktisk også på sygehuset indtil de var sikre på, jeg var i trygge hænder hos lægerne derinde, fortæller hun videre.

Nogle dage senere kom Katrine, der nu er mor til to, hjem og fredag fik hun så uventet besøg af de to reddere, der kom for at se til mor og datter. Det fik Katrine til at dele sin tak på Facebook.

- Jeg var og er stadig meget overvældet over deres arbejde og deres besøg i dag. Topprofessionelt og jordnært på én og samme tid. Derfor vil jeg gerne dele min tak med jer. Verdens største tak til Lars og Michael. I kan være stolte af at have dem som reddere, skriver hun på Falck Aalborgs Facebook-side. Og det er danskerne vilde med.

I skrivende stund har opslaget, der er akkompagneret af billedet, der også bruges på denne artikel, "liket" over 35.000 gange.

Og de to reddere har faktisk takket for de pæne ord i en kommentar til billedet.

- Hej Katrine og familie. Først og fremmest tusinde tak for de pæne ord. Vi er både glade og ekstremt stolte over, at det var os der fik chancen for at hjælpe jeres fine lille pige til verden, skriver Michael Elkjær på vegne af sig selv og sin kollega Lars Beltoft.

- Yderligere er vi i den grad overvældet over al den positive respons, vi sammen har fået på Facebook fra såvel kolleger og mange andre. MAGE TAK for den, skriver han videre.