Falcks sorte pletter ender på ministerens bord

Falck sorte pletter i Nordjylland ender på ministernes bord Foto: Jesper Lange (Arkivfoto)

I aftes gav hverken Falck eller regionsrådsformand Ulla Astman en garanti for, at Falcks udrykningstider til de såkaldt sorte pletter ville blive kortere. Derfor går regionsrådmedlem Marian Geller nu til indenrigsministeren, samtidig tager hun sagen op i Aalborg Kommunes sundhedsudvalg.

Marian Geller mener ikke, at Regionen har fået den forbedrede indsats i udkantsområderne, som man ellers blev stillet i udsigt. Derfor vil Marian Geller have indenrigsministeren til at gribe ind.
 
Under alle omstændigheder skal regionen deles op i mindre områder, som Falck kan måles på næste gang, det bliver aktuelt og helst allerede nu, hvis det overhovedet kan lade sig gøre, mener politikeren.

- Jeg mener vi bør operere med to tider. En gennemsnitstid i byerne og en gennemsnitstid på landet, det skyldes Region Nordjyllands geografi, siger Marian Geller (Venstre), Regionsrådsmedlem.

Hun får i dag støtte fra formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og konservativt medlem af Regionsrådet, Kirsten Moesgaard

- Det er rent ud sagt uanstændige forhold, som regionen byder os i Vesthimmerland, siger Kirsten Moesgaard.

I Vesthimmerlands Kommune viser responstiderne at 31 procent af de 310 udrykninger i kommunen med ambulance i de tre vintermånder er mere end et kvarter om at nå frem.

- Det er bare ikke godt nok, og jeg har som formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands kommune anmodet forvaltningen om at optage sagen på dagsordenen for næste møde, siger Kirsten Moesgaard (Kons.), Regionsrådsmedlem, Farsø. 

Dermed bliver responstiderne debatteret igen, både på næste forretningsudvalgsmøde i Regionen på mandag og på sundhedsudvalgenes dagsordener i Vesthimmerlands og Aalborg Kommuner. 

Forsiden lige nu