LIGE NU:

Faldefærdig hus steg med over 400.000 kr

Den kendte kræmmer Låsby Svendsen har til stor ærgerlse for de lokale borgere i dag købt endnu et hus i den lille landsby Manstrup ved Brovst.

I går kostede huset 175.000 kroner hos en ejendomsmægler - i dag var huset på tvangsauktion. Og helt usædvanligt steg prisen så her til 491.000 kroner.
- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var en usædvanlig auktion på den måde, at prisen røg 400.000 kroner over buddet fra første auktion, fortæller Lars Salling, der er advokat for hovedkreditor på auktionen, nemlig kreditforeningsselskabet.
Køberen, Låsby Svendsen, afviser, at prisen kom højere op end forventet, han glæder sig i stedet over, at han har købt en god beliggenhed til det træhus, han har planer om at opføre på adressen Manstrupvej 50 i Manstrup.
De lokale borgere fra landsbyen var mødt frem til auktionen i Hjørring med en forventning om, at de kunne købe huset for næsen af den kendte kræmmer.
Men da buddet løb op på 355.000 kroner, bad Knud Kær, repræsentant for borgerne, om en pause for at afklare med resten af beboerne om, hvor meget mere han måtte og kunne byde på huset, der i salgsopstillingen nærmest beskrives som faldefærdig.
- Huset er ikke det værd, men nu er der gravøl i Manstrup, der er ikke andet at gøre, siger Knud Kær.