Faldefærdigt hotel er en skamplet

02:32

Foto: Iben Yvonne Hedemann

1 af 2

Vrå Hotel er en skamplet for byen, mener borgerne. På femte år, står det tomt, og nu er det begyndt at lugte.

I fem år har Vrå Hotel stået tomt og forfaldet til stor gene for naboerne.

- Jeg synes, det er træls faktisk. Det er ikke et kønt syn mere, og så alle de der fugle der! De er altså ikke særlige rare, de skider alle vegne her rundt om og sviner, siger Jonna Mundeling, der bor overfor hotellet.

Flere af naboerne fortæller til TV2/Nord, at de føler sig generede af både udseendet og stanken fra den gamle bygning. Generelt er borgernes tålmodighed ved at være brugt op.

- Jeg synes det skal rives ned! Jeg synes ikke man kan tillade sig at have det til at stå så længe, siger dagplejer Jane Pedersen, da hun går forbi ejendommen.

Men hotelejeren er angiveligt ikke interesseret i at rive Vrå Hotel ned. Ejendommen har været til salg igennem fem år, men ingen vil betale den pris, som ejeren vil have. Derfor kan kommunen heller ikke købe bygningen og jævne den med jorden.

- Det er under ingen omstændigheder en rimelig situation. Men vi kan ikke bare åbne kommunekassen i forhold til en privat mand, der har villet lave en forretning på et tidspunkt, siger borgmester Arne Boelt (soc.dem.) fra Hjørring Kommune.

Hotelejeren er Jesper Skovsgaard fra 2E Ejendomme i Aalborg. Han vil ikke udtale sig i sagen til TV2/Nord.

Jesper Skovsgaard overtog Vrå Hotel i 2008, fordi han havde pant i ejendommen, da den tidligere ejer gik konkurs.

Hjørring Kommune håber nu på, at et byfornyelsesprojekt i Vrå kan gøre det muligt at ekspropriere grunden fra Jesper Skovsgaard.

- Altså hvis jeg skal være helt ærligt, så synes jeg faktisk ikke, at han kan være det bekendt. Det er noget griseri overfor Vrå at have en bygning til at ligge inde i byen, der ser sådan ud. Det er simpelthen ikke rimeligt, siger borgmester Arne Boelt.

Det tager formentligt flere år, før hotelgrunden kan eksproprieres.

Forsiden lige nu