LIGE NU:

Falske 200 eurosedler i omløb

Politiet på bar bund i sagen om den seneste tids falsknerier med store pengesedler. Foreløbig er ti butikker i Nordjylland blevet snydt af udlændinge med falske 200 eurosedler.

En af de butikker som har haft besøg af en flok udlændinge med falske sedler Netto forretningen i Lindholm. De udenlandske kunder har købt varer og betalt med en falsk 200 euroseddel - cirka 1500 danske kroner. Den falske seddel bliver først opdaget, da svindlerne er ude af butikken.

- Man bliver skuffet, for det er en kunde som har snydt mig og personalet, siger butikschefen i Lindholm, Mark Jensen.

Nordjyllands Politi fået ti anmeldelser om nøjagtig samme fremgangsmåde hovedsageligt hos Faka og Netto butikker rundt omkring i landsdelen. Svindlerne begynder deres turne den 18. juli i Netto i Hobro, og går derefter op gennem landsdelen, hvor sporet indtil videre slutter en uge senere den 25. juli hos Q8 tankstationen i Søndergade i Frederikshavn.

Hos Dansk Supermarked, som Nettobutikkerne hører under, følger man tendensen med forfalskningerne.

- Det er ikke så stort et problem, men bliver det værre, vil vi overveje, om vi skal stoppe med at modtage 20 og 50 eurosedler, siger sikkerhedschef hos Dansk Supermarked, Henning Nielsen.

I udlandet har mange forretninger helt droppet at modtage de store eurosedler på 200 og 500 euro af frygt for svindel.

Du kan læse mere om de ægte eurosedler via linket.