00:18

02:34

1 af 2

Familie opgiver at komme på ferie sammen

Familien Mortensen fra Nibe, der i går ikke kunne komme på planlagt ferie til Tyrkiet, er stadig hjemme og opgiver nu at rejse samlet.

Familien Mortensen fra Nibe er blandt de mange, der på grund af uroligheder i Tyrkiet fik aflyst den planlagte sommerferie. Lige siden har de forgæves forsøgt at finde et alternativ, for kufferterne er pakkede, og far og mor og tre børn er rejseklare.

TV2 Nord besøgte dem i går lørdag, og ærgelserne var store, og de er ikke mindre i dag, da det viser sig, at Udenrigsministeriet nu har ændret rejsevejledningerne, således at der igen flyves fra Danmark til Tyrkiet. Men det hjælper ikke familien fra Nibe.

- Det er træls at finde ud af her dagen efter, vi skulle være taget afsted, siger Dorthe Mortensen.

Familien leder fortsat med lys og lygte efter en rejse sydpå til varmen for hele familien, men nu tænker familien også alternativt.

- Vi tror ikke længere på, at vi alle sammen kan komme afsted sammen, vi tror, vi bliver nødt til at dele os op. For markedet er støvsuget for rejser. Og det er svært lige at booke fem personer ind. Dertil kommer, at priserne lige har fået et gevaldigt nøk op ad. Så det ender nok med, at vi kommer til at rejse i to grupper - ja, eller også bliver vi hjemme og nyder det solskin, som der er lovet fra tirsdag, siger Dorthe Mortensen.