Familiedrab for retten

Formodet 19-årig gerningsmand føres væk af politiet efter drab på 47-årig invalidepensionist. Foto: Per Frank Paulsen

Det er et indviklet og tragisk familiepuslespil, der udspiller sig i Retten i Aalborg i dag.

Her står en 20-årige mand tiltalt for drabet på den 47-årige invalidepensionist, John Larsen, fik knust ansigtsskelettet og kraniet med adskillige slag med en jernstang i Mou i december sidste år.

- Han erkender vold med døden til følge, men ikkke med henblik på at dræbe, siger hans forsvarer, Henrik Garlik, til ekstrabladet.dk.

Familiedramaet ligger i, at den tiltalte var kæreste med sit offers niece på drabstidspunktet og godt ni måneder efter drabet blev gift med niecen på hendes 18 års fødselsdag.
Fra præcis samme kirke, som den dræbte blev bisat fra ni måneder tidligere. Og med den præcis samme kvindelige præst, der også bisatte drabsofferet.
Og det groteske bliver ikke mindre af, at den efterfølgende bryllupsfest blev holdt på gerningsstedet, hvor John Larsen tog sine sidste åndedrag. Hans bror og brorens kone, altså niecens og dermed brudens forældre, flyttede nemlig ind i huset efter drabet.
Det skriver ekstrabladet.dk.

Det er dog også efter al sandsynlighed nogle problemstillinger i familien, der var optakt til drabet.

Den nu tiltalte blev fremstillet i grundlovsforhør i december forrige år, nægtede han sig skyldig og sagde, at han intet huskede. Hukommelsen er dog vendt lidt tilbage.
- Han husker glimtvis. Men han kan ikke huske hele forløbet, siger forsvareren Henrik Garlik til ekstrabladet.dk.

Sagen kører over fire dage. Der falder dom i sagen 11. januar.

Forsiden lige nu