LIGE NU:

Familiefar klar til at flygte med tre børn

I ren og skær afmagt er Henrik Madsen klar til at flytte sig selv og sine tre børn fra familiens hus til en campingvogn. Henriks kone er psykisk syg. I dag ville kommunen udskrive hende fra det psykiatriske hospital i Aalborg, og for at beskytte børnene er Henrik klar til at flytte dem.

I fem måneder har familien Madsen kæmpet en hård kamp. Henrik Madsens kone lider af en psykisk sygdom, men Vesthimmerlands Kommune er ikke klar med den rette hjælp, mener Henrik Madsen.

-Jeg føler mig fuldstændig magtesløs med det system. Det kan godt være, at de siger, at de ikke kan gøre mere for hende, men så må de sætte nogen instanser i gang, som kan hjælpe hende i hverdagen og sørge for, at der er nogen omkring hende, siger Henrik Madsen.

Henriks kone har flere gange raseret parrets hus, og under sin indlæggelse er hun blevet fundet på motorvejen efter at være stukket af. Alligevel finder Vesthimmerlands Kommune hende ifølge Henrik Madsen nu klar til at atter at vende hjem.

-Det dur ikke, hun er her hjemme ved drengene og mig, for det går udover drengene. De vil sætte hende i egen bolig, men det magter hun ikke. Hun bryder sammen og kan ikke finde ud af det. Men nu har de ringet fra kommunen og sagt, at hun skulle til at finde ud af, hvad hun vil, for de vil ikke sætte flere skibe i søen for hende, siger Henrik Madsen.

Men siden TV2/Nord gik ind i sagen, har kommunen åbenbart ændret opfattelse. De siger til TV2/Nord, at de er kommet i besiddelse af ny viden, der gør, at de hurtigst muligt vil arbejde på at finde en løsning, der på bedste vis igen kan bringe ro til familien.

Det er ikke noget, der falder i god jord hos Kirsten Moesgaard (K), formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

-Det burde slet ikke være nødvendigt at involvere pressen. Kommunen er til for at hjælpe borgerne, og de ting skal bare køre per automatik. Borgerne skal have en sikkerhed for, at man her i forvaltningen tager sig af de ting, som er nødvendige for at tingene kører, som de skal, siger hun.