Familien Pira sendt hjem

Familiens advokat modtog i morges det endelige afslag, og klokken 11 lettede de med kurs mod Kosovo.

Klokken 11 i formiddag lettede flyet fra København mod Kosovo.

Ombord var familien Pira som TV2/Nord onsdag omtalte, fordi de udvises af Danmark, selvom ægteparret Piras 15-årige datter Blerina, der er spastisk lammet er blevet bevilget 80.000 kroner til behandling af sin sygdom på Aalborg Universitetshospital.

- Jeg modtog afslag på familiens ansøgning om opholdstilladelse her til morgen, fortæller familiens advokat Bruno Mikkelsen, der indtil det sidste klyngede sig til en paragraf i loven, der siger, at man ikke kan udvise handicappede personer, hvis tilstand vil forværres i deres hjemland.

- Jeg talte med en overlæge, og han sagde ganske ærligt, at Blerina ikke får det dårligere, men at de behandlinger hun er blevet bevilget kan få hende til at have det meget bedre, siger advokaten.

Selvom familien Pira nu ikke er i Danmark mere vil han holde kontakten med sine klienter. Justitsministeriet skal nemlig tage stilling til om den bevilling af behandlig til Blerina, der er givet, skal trækkes tilbage, eller om Blerina sammen med i hvert fald sin mor kan komme tilbage til Danmark og fortsætte behandlingen, fortæller Bruno Mikkelsen til TV2/Nord.