LIGE NU:

Fanger er stadig på flugt

Nordjyllands Politi beklager, at de ikke undersøgte, om de to røvere kunne flygte ud ad vinduet i Retten i Aalborg.

Nordjyllands Politi erkender, at det var deres fejl, at to af de tre svenske røvere, der i dag sad for Retten i Aalborg, flygtede. De tre mænd var sigtede for et groft røveri hos Klitgaard Ure i Aalborg i marts.

Under dagens retsmøde skulle to af de tre tiltalte mænd på toilettet, og her sprang de ud ad et vindue. Der var ellers mindst seks betjente til stede i retten, men det lykkedes mændene at flygte, fordi de ved en fejl fik lov til at benytte de offentlige toiletter i stedet for de sikrede toiletter, som sigtede normalt skal benytte. 

-  Vi får ikke sikret os, at de ikke kan komme ud fra toiletterne uden at skulle ud af døren, men at de kan komme ud af vinduerne. Det er en fejl fra vores side, og det beklager vi, siger Aage Pedersen, vagtchef ved Nordjyllands Politi. 

Politiet anholdt torsdag tre svenske mænd for butikstyveri. De er i familie med de to røvere, som altså stadig er på flugt. Politiet har hele dagen ledt efter røverne, som de også har efterlyst.  

Den ene efterlyste er Nick Soumah. Han er 24 år og svensker. Han har kort, mørkt hår, var iført en grå trøje og blå bukser samt sorte sko med en grøn kant. 

Den anden efterlyste er Samir Loudiyi, der er 38 år. Han havde en blå striktrøje på og cowboybukser. Han har karseklippet, mørkt hår og er også fra Sverige. 

Trods fangeflugten blev alle tre mænd idømt to års fængsel - og udvisning og indrejseforbud for bestandigt. Oplysninger i sagen kan gives til Nordjyllands Politi på telefon 114.