Foto: Arkiv

Far er rystet over arresten

Faren til den 21-årige mand, der i weekenden hængte sig selv i arresten i Aalborg, har uden held forsøgt at få en forklaring om hans søns død.

Familien kan ikke få en forklaring fra Aalborg Arrest efter at 21-årig hængte sig selv i cellen. Det skriver Nordjyske.dk

I løbet af mandag frigives liget af den 21-årige mand, der fredag aften hægte sig selv i Aalborg Arrest.

Hans forældre vil sørge for en hurtig begravelse af deres søn.
Ud over at være fuldstændig knust over sønnens død er hans far, Jim Karlsen, rasende over, at det kunne lade sig gøre for den 21-årige at begå selvmord i arresten.

- Jeg har i weekenden telefonisk forsøgt at få en forklaring og nogle oplysninger, ud over at min søn, mit eneste barn, er død, fra arresten, men de afviser at tale med mig og siger blot, at der først skal være en intern undersøgelse, siger Jim Karlsen til Nordjyske.dk.

Han blev, sammen med den 21-åriges mor, kontaktet lørdag af Nordjyllands Politi, og orienteret om selvmordet, og var først i chok. Nu er han fast besluttet på, at få placeret et ansvar.

- Det må ikke kunne ske. De ansatte i arresten har ansvaret for de indsatte. Det må ikke kunne lade sig gøre at begå selvmord, når man er i andres varetægt, siger Jim Karlsen.

For en måneds tid siden fik han et brev fra sin søn fra arresten, der gav ham en klar fornemmelse af, at noget ikke var som det skulle være for den 21-årige.

- For en uge siden talte jeg i telefon med min søn, der lød desperat og havde hårdt brug for penge. Det var en meget kort samtale, der blev afbrudt efter få minutter. Andre omkring ham må også have kunnet mærke, at der var noget galt, siger den ulykkelige far.

Den 21-årige har de seneste to år været i Frederikshavns-området, hvor hans mor bor. Han har tidligere været i pleje hos en familie tæt på København, hvor hans far bor. De to havde tæt kontakt, mens den 21-årige var hos plejefamilien.

- Min søn fik sig så nogle uheldige bekendte, og jeg fik ham sendt til Frederikshavn, tæt på sin mor og væk fra de uheldige miljøer omkring København, fortæller Jim Karlsen.