Foto: Michael Schmidt-Thomsen

Far: Jeg tror ikke på anklagerne

En 26-årig mor fra Åbyen ved Hirtshals blev i dag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have sexmisbrugt flere af sine børn. Men børnenes far tror ikke på anklagerne.

TV2/Nord fanger børnenes far på telefon klokken 18 her til aften. Han er fisker og har været på havet hele dagen. Det er derfor først nu at han hører at hans ekskone er blevet varetægtsfængslet, sigtet for at anden kønslig omgang end samleje med flere af parrets børn.

- Jeg har først lige hørt det her på tre kvarter siden. Det virker langt ude. Jeg tror ikke på at det er sandt, siger faren til TV2/Nord.

Manden forklarer at parret blev skilt for to år siden. Han siger også at han intet har at gøre med sagen mod hans ekskone. Han siger at han end ikke er blevet afhørt af politiet.

Naboerne på vejen fortæller at de var klar over at der var sociale problemer i huset, men at kvinden nu er sigtet for at have misbrugt sine børn seksuelt kommer helt bag på dem.

- Hvis det er rigtigt?.. så tænker jeg på at min pige der er kommet i hjemmet som barnepige. Jeg tør simpelthen ikke tro på det er sandt, siger Charlotte Andreasen, der er genbo til huset i Åbyen.

Kvinden blev anholdt i går og hun er sigtet for anden kønslig omgang end samleje med flere af sine børn, der er af begge køn. Hvor mange af kvindens fire børn der er tale om vil anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi ikke fortælle da grundlovsforhøret foregik for dobbeltlukkede døre. Der kan blive tale om flere anholdelser siger anklageren.

Det er Hjørring Kommune der har meldt sagen til politiet. De har de gjort efter en indberetning fra det de betegner som en omsorgsperson. TV2/Nord erfarer familiens fire børn alle blev tvangsfjernet i juli måned. Flere af naboerne tænker nu på om der er signaler de har overset.

- Når der har været andre sager, så tænker man, at det kan ikke passe at der ikke er nogen naboer der har opdaget noget. Nu står jeg som nabo og bor lige på den anden side af vejen. Nu er det mig, der ikke har lagt mærke til noget og ikke har gjort noget, siger naboen Hanne Høeg.