Far tiltales for overlagt mord på døtre

Foto: RTL

Det var overlagt mord, da en dengang 40-årig mand dræbte sine piger på 9 og 10 år i en skov ved Berlin 12. august sidste år.

Det mener den tyske anklagemyndighed, der nu er klar med et anklageskrift mod faren til pigerne, som kom fra Øster Hurup i Nordjylland. Det skriver nordjyske.dk.  

Line Sofie Rudgaard og Marlene Marie Rudgaard, var henholdsvis 9 og 10 år, da de afgik ved døden. Ralf Roggenbuck fra den tyske statsanklager oplyser, at pigernes far efter anklagemyndighedens opfattelse bedøvede de to børn med et stærkt bedøvelsesmiddel, mens de sad fastspændt på bilens bagsæde, hvorefter han satte ild til bilen. 

Motivet skulle være, at han var bange for at miste sine børn, og at han ikke kunne leve med, at pigerne skulle bo sammen med deres mor, som faren var blevet skilt fra. 

Faren er blevet mentalundersøgt, men anklagemyndigheden mener alligevel, at han er egnet til at blive tiltalt for overlagt mord. Han kan få op til livsvarigt fængsel, hvis han bliver kendt skyldig, når sagen kommer for retten i Berlin, oplyser Ralf Roggenbuck til nordjyske.dk. Det sker formentlig i slutningen af februar eller begyndelsen af marts.

I forbindelse med bilbranden blev faren selv kraftigt forbrændt og blev behandlet for anden- og tredjegradsforbrændinger på et tysk hospital.

Forsiden lige nu