Foto: Per Frank Paulsen

Farlig tradition: Bølgetegn i huen

Lørdag morgen fortsatte det Nordjyllands Politi kalder "en livsfarlig tradition" blandt nye studenter - nemlig at hoppe i Limfjorden.

Studenter fra især Aalborg og Nørresundby hopper gerne i Limfjorden for at få et bølgetegn i huen. På billedet ser vi studenter, der i nat ved fire-tiden sprang i fjorden.

En af de unge, der ikke ønsker sit navn frem, siger til TV2/NORD:

- Vi snakker meget om at hoppe i havnen inden dimissionsfesten, for det er altså lidt ekstra sejt at få bølgen i huen. Det er heller ikke kun studenter fra Aalborg, der hopper i, det er fra hele Nordjylland.

Ifølge politiet er den farlige tradition startet inden for de seneste tre år. Men særligt i år har det udviklet sig til, at rigtig mange studenter gør det.

- Det kan være meget stærk strøm i fjorden, og de unge kan risikere ikke at kunne komme op igen. Det er bestemt ikke bare en leg. Det er altså også ulovligt, og vi advarer stærkt imod det, fortæller Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

I dag giver det også en bøde på 1000 kroner at springe i fjorden. Men for de unge studenter er bølgetegnet i huen attraktivt.

Vi har mere om den livsfarlige tradition i vores nyhedsudsendelse, der i aften sendes 20.50 på grund af VM-kamp.