LIGE NU:

Fars tilstand stabil

Den 40-årig far fra Øster Hurup, der er tiltalt for at have dræbt sine to små piger, er nu ikke længere i livsfare, efter han tidligt torsdag morgen forsøgte at begå selvmord. Hans tilstand betegnes nu som stabil.

Selvmordsforsøget fandt sted i fængselscellen i Berlin forud for dagens retssag, hvor moderen til de to små piger skal vidne.
Retssagen er derfor nu udsat foreløbig en time.
Faren har erkendt, at han i august sidste år dræbte sine døtre ved at brænde dem levende i hans bil i en skov nær Berlin.
TV2/Nords reporter i Berlin, Per Vinkel, fortæller, at man i retten har fået at vide, at faren i løbet af natten har forsøgt selvmord og derfor ikke, som planlagt har kunnet møde op i retten til formiddag.
- Der er ingen tvivl om, at det hænger sammen med, at pigernes mor i dag skal vidne. Faren var tydeligt rystet og bevæget i sidste uge, da han for første gang siden drabet så pigernes mor. Og min formodning er, at han ikke har kunnet klare at se moren og pigernes bedsteforældre igen, siger Per Vinkel.

Den 40-årige mand blev fundet livløs sin celle torsdag morgen, formentlig har han taget piller.
Der blev tilkaldt en læge og kort efter ambulance, og den 40-årige blev bragt til et hospital i Berlin, hvor han overvåges af læger. Dertil kommer, at politiet har etableret sikring, så den 40-årige ikke har mulighed for at flygte derfra.

Ifølge TV2/Nords oplysninger fra reporter Per Vinkel i Berlin, er den 40-årige far blevet flyttet fra intensiv til overvågningsafdelingen.

- Hans tilstand er stabil, og han skal formentlig blive et par dage på sygehuset inden han kan retunere til fængslet, fortæller Per Vinkel.

Retsagen i Berlin mod faren fra Øster Hurup fortsætter næste torsdag.
De tre vidner, deriblandt de dræbte pigers mor, som skulle have forklaret sig, skal nu i retten i Berlin igen den 3. maj, som er indsat som ekstra retsdag.