Farsø-sengepladser flyttes til Hobro

04:53

1 af 2

Sygehus Himmerland nedlægges og bliver en del af Aalborg Universitetshospital. 20 sengepladser flyttes fra Farsø til Hobro.

Fejden om Farsø Sygehus' fremtid blev afgjort tirsdag eftermiddag, da Regionsrådet holdt møde.

Mødet gik i gang klokken 13 og klokken 14.30 kom punktet om Farsø Sygehus' fremtid på bordet. Der var på forhånd lagt op til at de medicinske sengepladser på Farsø Sygehus skulle flyttes til Hobro Sygehus - de to sygehuse udgør tilsammen Sygehus Himmerland.

Ønsket var at styrke Hobro Sygehus, der lider under lægemangel og manglende kvalitet i behandlingen, men at løsningen skulle findes i Farsø faldt hurtigt mange for brystet og siden slutningen af sidste år har blandt andet Kirsten Moesgaard (K), der er tidligere formand for Farsø Sygehus' venner stået klart frem og taget afstand fra forslaget.

Hun foreslog i stedet at bevare Farsø Sygehus, som det står i dag, men at løse lægemanglen i Hobro ved at nedlægge Sygehus Himmerland og i stedet lade Hobro og Farsø Sygehuse komme ind under Aalborg Universitetshospital, som ikke har det rekrutteringsproblem, man har i Hobro.

På forhånd stod valget altså mellem disse to forslag, men på mødet tirsdag foreslog Socialdemokraterne i stedet en kombination af begge forslag.

Sammen med Venstre udgjorde Socialdemokraterne et flertal, der stod sammen om det nye forslag hvor Sygehus Himmerland bliver en del af Aalborg Universitetshospital, mens Farsø Sygehus mister stadig sine medicinske sengepladser.

Mødet var meget flot besøgt og flere tilhørere måtte tage plads på gulvet. Samtidig ville talerækken næsten ingen ende tage og flere af medlemmerne ville, inden det var for sent, give deres besyv med og fortælle hinanden og tilhørerne at de støtter eller bestemt ikke støtter nedlæggelsen af de 20 pladser i Farsø.

En af dem var Kirsten Moesgaard (K), som igennem hele processen har gjort sig bemærket som fortaler for bevarelsen af Farsø Sygehus.

- Jeg er på et punkt rigtig glad for det stykke papir vi fik i dag. At man to minutter i 12 vælger at foreslå at lægge Sygehus Himmerland ind under Aalborg Universitetshospital er godt at høre, efter at det er blevet foreslået efterhånden mange gange.

- Men det løser jo ikke problemet. Der mangler læger i Hobro og det løser vi ikke ved at flytte 20 sengepladser til Hobro. Det er en serviceforringelse for patienterne, sagde Kirsten Moesgaard under mødet.

Forsiden lige nu