Foto: Lone Vad Dam

Den specialdesignede cykel fra Google tog tirsdag morgen rundt i Fårup Sommerland for at fotografere forlystelsesparken. Foto: Per Vinkel

1 af 2

Fårup går verden rundt

Man kan tage på rundtur i New Yorks gader, se Kandahar fra oven og køre rundt om Louvre i Paris - og nu kan man også snart tage en rundtur i Fårup Sommerland i Googles meget omtalte Street View-tjeneste.

Google Street View var sidste sommer rundt i Danmark og filmede store dele af vejnettet - her kan mange mennesker finde deres hus, arbejdsplads eller skole. Tjenesten dækker meget store dele af verden, og nogle store byer er endda bygget op i 3D. Nu er turen altså kommet til den nordjyske forlystelsespark.

- Fårup bliver en af de første forlystelsesparker herhjemme, som bliver filmet. Sidste år var de blandt andet i Rundetårn og nogle andre københavnske attraktioner, og nu er turen altså kommet til os. Det er vi naturligvis mægtig glade for, da det jo ikke er hvem som helst, der kommer, og det er jo heller ikke alle, som kan få denne mulighed, siger marketingskoordinator Rasmus Mortensen.
 
Der kommer efter planen til at gå nogle måneder, før billederne er behandlet og klar til at komme på internettet. De skal blandt andet anonymiseres, så man ikke kan genkende ansigter.