Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Fårup Sommerland sætter ny besøgsrekord

Sæsonen 2011 har været en rekordsæson i Fårup Sommerland. Antallet af besøgende rundede 641.085, og på én dag besøgte mere end 18.800 gæster sommerlandet i skoven.

Fårup Sommerland har netop lukket portene bag en sæson, der virkelig satte rekord. Med 641.085 gæster kan Fårup Sommerland nemlig glæde sig over den syvende besøgsrekord på kun ni år. Det svarer til en fremgang på hele 34.034 i forhold til den hidtidige rekord fra 2010, hvor 607.051 gæster besøgte Fårup.

- Sommeren sidste år var helt fantastisk, og denne sommer har vi haft en del færre åbningsdage, så vi turde egentlig slet ikke håbe på rekorder i år. Men efter en regnfuld forsommer vendte det stille og roligt i sæsonens løb, og vores styrke er, at vi har aktiviteter til al slags vejr. Vores gæster tager sommervejret med ophøjet ro og klæder sig efter forholdene, siger direktør Søren Kragelund.

Han kigger tilbage på en sæson, hvor de to store nyheder, Vandslangen og Regnskoven, har bidraget til de høje besøgstal. Vandlandet er nu et af Skandinaviens allerstørste, og dét kan for alvor mærkes på interessen fra udlandet.

- Det er en kæmpe succes. Vi har arbejdet længe for at komme ud på den internationale bane, og nu kan vi begynde at høste frugterne af vores indsats. I dag er op mod 20 procent af vores gæster udlændinge, og mange af dem kommer år efter år, bruger vores overnatningstilbud og besøger os flere dage i træk. Vi er rykket op i en international liga af forlystelsesparker, siger Søren Kragelund.

I Fårup Sommerland går forberedelserne nu i gang til en ny sæson, hvor Søren Kragelund igen lover nyt og spændende i sommerlandet i skoven.

Sæson 2011 i Fårup Sommerland:

 

·         Lynet har kørt 33.541 ture og 44.010 km – en distance, der cirka svarer til en tur rundt om jorden.
·         Falken har tilbagelagt 22.457 ture og 13.968 km.
·         453.600 m3 vand er passeret gennem Vandslangen.
·         Sommerlandet har solgt 248.753 is.
·         Fårup har slået gæsterekord for syvende gang på ni år.