Foto: Ivan Hansen (arkiv)

Farvel dagpenge: Farvel efterløn

De mange tusinde udfaldstruede dagpenge-modtagere risikerer både at miste deres dagpenge, deres efterløn og retten til et senior-job, mener Dansk Metal Aalborg.

De mange tusinde udfaldstruede dagpengemodtagere risikerer både at miste deres dagpenge og deres efterløn og retten til et senior-job.

Det påpeger formanden for Dansk Metal i Aalborg, Jan Gregersen.

- Når dagpengene stopper, mister man en masse penge. Og når pengene er små, tænker mange selvfølgelig på at melde sig ud af a-kassen. De tænker: Der er ingen grund til at betale i dyre domme til a-kassen, når jeg alligevel ikke kan få dagpenge, siger han til DR Nordjylland.

Men det beviser bare, at det er dyrt at vær fattig. For har de ikke råd til a-kassen, melder de sig også ud af efterløns-systemet. siger Jan Gregersen.

- Og så er man bare på vej ud i en social deroute. Det går stærkt nedad, og er det virkelig, hvad vi ønsker at se i Danmark, spørger fagforeningsformanden.

Den sidste redningsplanke for mange udfaldstruede dagpengemodtagere er lige nu at tage imod et halvt års uddannelse på kontanthjælpslignende vilkår.

Man optjener ikke timer til en ny dagpengeperiode undervejs. Men det burde man gøre, siger Jan Gregersen.

- Jeg synes, at man ovre på Christiansborg skulle lytte til forslaget fra Bjarne Laustsen om at lade al uddannelse, al aktivering og al jobrotation tælle timer til en ny dagpengeperiode. Det vil jo motivere folk til at efteruddanne sig og få de rigtige kvalifikationer for at bestride et nyt job, siger han til DR Nordjylland.