LIGE NU:

FBI-agent skal se på uopklaret drab

I snart 18 år har Kent Klemmensen fra Fjerritslev været dybt frustreret over at drabet på hans søster Conny aldrig er blevet opklaret. I et nyt forsøg på at opklare sagen har Kent Klemmensen allieret sig med et tv selskab og en pensioneret FBI-agent med speciale i gerningsmandsprofiler.

En september dag i 1997 får Kent Klemmensen en smertelig besked, der planter et dybt sår. Hans søster Connie Svendsen er fundet dræbt i sin lejlighed på Bornholm. Drabet er aldrig blevet opklaret, og der nager hele familien.

-Man kommer aldrig til at glemme sådan noget. Det er en traumatisk oplevelse, men man lærer at leve med det. Det har vi i hvert fald gjort. Men det at sagen ikke er opklaret, gør at vi stadig har et kapitel der står åbent, fortæller Kent Klemmensen.

Fredag tog Kent Klemmensen turen til Bornholm. Han har sagt ja til at deltage i et tv-program på Kanal 5, der skal sendes til efteråret, hvor blandt andet en pensioneret FBI agent skal forsøge at finde en ny profil på gerningsmanden.

- Jeg tror, at jeg kan komme med et perspektiv til de her sager, ligesom jeg har gjort med sager i USA og i andre lande. Håbet er, at vi kan bringe noget retfærdighed til ofrene og deres familier, siger den pensionerede FBI-agent Mark Safarik.

Conny Svendsen blevet fundet kvalt på førstesalen i sin lejlighed i Rønne, og Bornholms Politi er overbevist om at de har dna profilen fra morderen. Det materiale får tv-selskabet Mastiff ikke adgang til, for Bornholms politi vil ikke deltage i tv-programmet og Kent Klemmensen har også fået afslag på at få aktindsigt i sin søsters drab, med den begrundelse at sagen stadig bliver aktivt efterforsket af Bornholms Politi.

- Nu er der gået 18 år siden det her mord blev begået, og der er ikke sket noget gennembrud på noget som helst tidspunkt, så det virker yderst pudsigt på mig, at man ikke vil lade et sæt andre professionelle øjne se på sagen, siger Kent Klemmensen.

Oddsene for at et tv selskab kan opklare sagen er små. Det er Kent Klemmensen klar over, men han mener, at alt skal forsøges, for en opklaring vil lukke et smerteligt kapitel.

- Det vil betyde at jeg ville kunne få ro i sindet. Noget af det der fylder stadigvæk er de der spørgsmål, dels hvem og dels hvorfor, siger Kent Klemmensen.

Kent Klemmensen har klaget til Statsadvokaten over afslaget på aktindsigt i søsterens drab.

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden