Foto: Per Frank Paulsen

FCK-direktør: Umuligt at styre uromagerne

FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, er rystet over søndagens tilskueruroligheder på Aalborg Stadion.

FC København har i denne sæson haft problemer med at tøjle sine fans, og i søndagens udekamp mod AaB måtte dommeren afbryde kampen på grund af romerlys på FCK-fansenes tribuneafsnit.

FCK's koncerndirektør, Anders Hørsholt, føler sig magtesløs i forhold til at forhindre ballademagere i at komme ind til kampene.

- Det er fuldstændig umuligt at styre dem. Vi kan jo ikke håndtere dem. Den eneste sanktionsmulighed, vi har, er at give dem karantæne. Men det er håbløst.

- Vi kan godt give dem karantæne, men de kan komme ind på stadion alligevel. For de kan bare gå ind alle steder. Vi kan ikke befæste vores indgange, som lufthavne gør det, forklarer Hørsholt.

Dansk Boldspil-Union (DBU) kigger i øjeblikket på sagen, som er den fjerde i denne sæson, hvor FCK er involveret.

Hørsholt frygter derfor, at DBU's disciplinærudvalg i værste fald kan straffe klubben med pointfratagelse.

- Hvis de idioter oppe på Aalborg Stadion var klar over de konsekvenser, deres adfærd kan medføre, så kan man undre sig, hvis de samtidig går og påstår, de er fans af FC København. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger Hørsholt.

FCK-direktøren er ikke meget for at kalde uromagerne for FCK-fans og er i det hele taget rystet over hele sagen.

- Det gør rigtig ondt. Om man kan kalde dem fans, ved jeg ikke. Det er jeg ikke sikker på, man kan. Det kan være, de selv mener, de er det. Men det er ikke det, vi definerer som værende fans, pointerer Hørsholt.

Kampen mellem AaB og FCK blev spillet til ende efter afbrydelsen og endte 1-1, men dagen derpå er det desværre ikke det sportslige, der er fokus på i FCK-ledelsen.

- Jeg har ikke sovet så meget, for vi kom sent hjem søndag. Men jeg vågnede op med en eller anden form for tomhed indvendig.

- Jeg er fuldstændig rystet over, at nogle kan opføre sig sådan, uanset hvilken trøje eller hætte, de måtte have på hovedet. Det er fuldstændig håbløst og helt uden for normal adfærd, mener Hørsholt.