FCN æder sig ind på AaB efter kold topkamp

FC Nordsjælland tog Champions League-takterne med til kampen mod AaB. Jores Okore blev matchvinder i 1-0-sejr.

Tre dage efter den fornemme Champions League-præstation mod Juventus skulle de danske mestre fra FC Nordsjælland igen i kamp. Denne gang var det AaB, der kom på besøg i Superligaen.

AaB, rækkens nummer to, ville med en sejr skabe et hul på syv point ned til FC Nordsjælland på tredjepladsen. Men i stedet var det værterne, der åd sig ind på nordjyderne med en 1-0-sejr.

På en bidende kold Farum Park var det som forventet værterne fra FC Nordsjælland, der i kampens begyndelse satte sig på boldbesiddelsen.

Hvor FC Nordsjælland på sædvanlig facon byggede angrebene op med stor tålmodighed, forsøgte AaB mere direkte at sætte targetmanden Nicklas Helenius og offensivspilleren Kasper Kusk i scene.

FC Nordsjælland var indledningsvis klart bedst, og holdet virkede opsat på at bevise, at det godt kan lade sig gøre at præstere stærkt både i Champions League og i Superligaen.

Gæsterne var også svækkede af, at den faste midtbaneduo med Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen ikke var med fra start.

Sidstnævnte var helt ude med en skade, mens en småskadet Würtz kom ind i anden halvleg. Patrick Kristensen og unge Nikolaj Thomsen vikarierede.

En høj bold blev efter 18 minutters spil sendt ind i AaB-feltet, og efter et par tilfældigheder havnede den hos forsvarsklippen Jores Okore, hvis afslutning snittede Kenneth Emil Petersen og strøg forbi AaB-keeper Nicolai Larsen. 1-0 til værterne.

Scoringen vækkede så småt AaB. Og både Helenius og Kasper Kusk havde gode muligheder for at udligne inden pausen. Men manglende skarphed og en brandvarm Jesper Hansen i FCN-målet stod i vejen.

Begge mandskaber begyndte anden halvleg angrebsivrigt. Helenius og Henrik Dalsgaard kunne have skabt balance på måltavlen. Omvendt burde Morten Nordstrand have fordoblet mestrenes føring.

Som kampen skred frem, fik værterne gradvist mere og mere kontrol. Og selv om AaB havde sendt en halvskadet Rasmus Würtz i spil, savnede nordjyderne den afgørende gennemslagskraft.

Og selv om AaB til sidst mobiliserede et fornuftigt pres, så holdt FCN stand og vandt fortjent. Til stor glæde for de fleste af de 5.423 frysende tilskuere.

FC Nordsjælland er dermed blot et enkelt point efter AaB i tabellen. FC København har på førstepladsen tre og fire point ned til henholdsvis AaB og FCN.