Foto: Per Frank Paulsen

Fem anholdt før fodboldbrag

Tre anholdt på rasteplads for politivold ved en tidligere kamp.

Nordjyllands Politi har søndag før fodboldbraget mellem AaB og FCK anholdt fem personer.

Tre personer blev anholdt da politiet omkring Svenstrup standsede to busser med FCK-fans. De tre personer blev anholdt fordi de 13. september - hvor FCK også var på besøg - angreb dialogbetjente i et koordineret angreb. Her blev betjentene udsat for slag og spark, ligesom de fans, hvor tre nu er sigtet i sagen, angiveligt smed caféborde, flasker og fyrværkeri efter betjentene.

Sammen med Københavns Politi har Nordjyllands Politi identificeret i alt 14 gerningsmænd, og det er altså tre af disse, der nu er anholdt.

- Vi ønsker at sende et signal om, at vi ikke accepterer, at vores polititjenestemænd bliver overfaldet og udsat for vold, mens de passer deres arbejde med at sikre trygheden under en fodboldkamp, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi.

De to sidste anholdte er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men eller melder politiet om en rolig optakt til fodboldkampen.

- Det kan ikke undgås, at vi i enkelte tilfælde er nødt til at skride til anholdelse, når så mange mennesker er samlet til fodboldfest, men stemningen derude er god, og næsten alle fans opfører sig pænt. De er kommet for at se fodbold - ikke for at lave ballade, siger Poul Severinsen.