Foto: Ivan Johan Hansen

00:23

DIF og DGI's foreningspulje har bevilget knap fem millioner kroner til en lang række idrætsforeninger rundt omkring i Nordjylland.

1 af 2

Fem millioner kroner til nordjyske idrætsforeninger

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap fem millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Nordjylland.

Flere nordjyske idrætsforeninger kan se frem til at modtage lidt ekstra økonomiske midler at gøre med indenfor nærmeste fremtid. I 2018 har DIF og DGI’s såkaldte foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget knap fem millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i Region Nordjylland.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

I Region Nordjylland er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som ’bevægelsesbarometer’ i Thisted, juniormountainbike i Saltum og udstyr til sund ro-kultur i Hals.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"93233\"}"]

 

- Jeg er glad for at se, at også idrætsforeningerne i Region Nordjylland har taget godt imod puljen. Idrætsforeningerne spiller en vigtig rolle i lokalsamfundene, og jeg er glad for, at puljen kan støtte op om det arbejde, som de frivillige kræfter yder, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Sammen med politikere fra de øvrige regeringspartier samt DF, S, SF og RV står han bag den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje.

2018 var puljens første år, og her blev knap 44 millioner kroner bevilget. 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være knap 44 millioner kroner i puljen i 2019.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"93238\"}"]