Foto: Christian French

Preben Bang Henriksen (V) besøgte Uggerhalne.

Rasmus Prehn (S) havde masser af gæster i haven grundlovsdag. Foto: Christian French

03:37

Overalt i Nordjylland blev grundlovsdagen fejret

1 af 4

Fest for Grundloven i Nordjylland (Opd.)

Dagen igennem taler politikere og kulturpersonligheder til de mange grundlovsmøder

Vejret kunne næsten ikke spille bedre sammen med de mange nordjyske møder i forbindelse med fejringen af Grundloven.

I Uggerhalne ved Hammer Bakker talte Venstres nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen,  integrationsminister Inger Støjberg og formanden for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen.

Her blev de politiske budskaber hurtigt kørt i stilling. Preben Bang Henriksen mener, at en del af de danske domstole bør ses efter i sømmene.

- Det er et gode, at vi har neutrale domstole. Men samtidig accepterer vi, at folk hives gennem mange instanser, hvor de fleste kører træt. Så er der ikke meget ved at have fine og gode domstole, når staten kan anke – og hver gang stiller med tre gange så mange advokater som borgeren. Det har ikke noget med ret og retfærdighed at gøre, siger Preben Bang Henriksen i sin tale.

I Aalborg havde socialdemokraten Rasmus Prehn inviteret til Grundlovsdag i sin have. Det er ottende år i træk, at han og familien byder de aalborgensere, som har lyst, inden for i haven til taler og kaffe.

- I alt for mange år havde vi ikke en ordentlig tradition for grundlovsarrangementer i Aalborg. Der var noget ovre på Skansen i Nørresundby. Men vi syntes, at der manglede noget her i Aalborg. Og så tænkte vi, hvorfor ikke lave noget selv, siger Rasmus Prehn.