LIGE NU:

Festen udsat i Farsø

Det der skulle være glædens dag blev afløst af ærgelse og bitterhed på Farsø skole.

I tre år har skoleleder John Andersen fulgt arbejdet med at få opgraderet Farsø skole til moderne standard. Det arbejde skulle tirsdag kulminere med åbningen af en helt ny bygning. Men den fest blev i dag aflyst, da en frostsprængning har ødelagt det meste af den spritnye skole.

- Det er så ærgerligt, det er jo en dag vi har set så meget frem til. Nu må vi aflyse, og vi ved ikke hvornår vi kan åbne. Der går lang tid, nok helt til den anden side af sommerferien. Det er så surt, da det er noget vi længe har set frem til, siger John Andersen til TV2/Nord.

Det var søndag eftermiddag det blev opdaget, at der fossede vand rundt på skolen. Udluftningskanalerne var fyldt med 60 grader varmt vand. Der blev boret hul på disse rør, hvilket betød at så godt som alle møbler og andet inventar blev vandskadet.

- Vi kan se at samtlige lofter skal udskiftes og det samme med mange andre dele på bygningen. Så det er lidt som at starte forfra, hvilket jo er ekstra ærgerligt, når vi nu taler om en helt ny bygning, fortæller Peter Staun fra teknisk forvaltning i Vesthimmerlands Kommune til TV2/Nord.

Skolen er forsikret igennem kommunen. Så det er efter alt at dømme kommunekassen der skal betale for skaderne der løber op i flere millioner kroner.