Fiberkabel til Læsø trods protest fra TDC

Foto: arkivfoto

Energinet.dk har besluttet, også at lægge et fiberkabel ned sammen med det elkabel, der lægges ned til Læsø. Beslutningen hos det statslige selskab har mødt protest fra TDC, men kritikken afvises.

TDC protesterer over at det statslige energinet.dk planlægger fiberkabel til Læsø, de finder det konkurrenceforvridende. TDC har selv et fiberkabel til øen. Det skriver Computerworld.dk

Men protesten preller af på energinet.dk
Teknisk chef for eltransmission Henrik Riis siger til bladet, at det er helt normal praksis at udleje kapacitet på de fiberkabler, som Energinet.dk graver ned. I dag er cirka 25 procent af restkapaciteten i statsvirksomhedens 3.000 kilometer fiberkabler udlejet til fremmede.

Energinet.dk adskiller sig fra andre, de tilbyder ringere serviceaftaler end andre kabelejere. Hvis et fiberkabel går i stykker, kan lejere på kablet ikke forvente, at det bliver repareret med det samme.

Der er flere grunde til, at Energinet.dk nedlægger fiberkablet. 
Selskabet arbejder på at etablere en telekommunikationsring fra Jylland til Sverige, og i 2014 anlægges en forbindelse fra Norge til Jylland.

Ringforbindelsen skal anvendes til styring, regulering og beskyttelse af jævnstrømsforbindelserne til Sverige og Norge.
 
- Vi vil gerne have en forbindelse hele vejen over Kattegat. Det kan vi ikke få på en gang, men nu kommer vi til Læsø. Når vi senere skal udskifte jævnstrømskablet til Sverige, kan vi lægge fiber ned det sidste stykke og få forbindelsen hele vejen over Kattegat, siger Henrik Riis til Computerworld.

Forsiden lige nu