Film om fyr på vej

Foto: Per Frank Paulsen

Det københavnske filmselskab Candofilm vil producere en dokumentarfilm om Rubjerg Knude og Rubjerg Fyr, som måske i en særlig version også bliver vist på landsdækkende tv.

Formålet med dokumentarfilmen er at fastholde den dramatiske historie, der udspiller sig omkring den aktive vandreklit Rubjerg Knude. Det skriver Nordjyske Medier.

Filmen tager udgangspunkt i det 111 år gamle fyr, der om få år vil styrte i havet, hvis ikke mennesker griber ind og fjernet det stykke for stykke ligesom Mårup Kirke.

Da fyret blev bygget i 1900 lå det godt 200 meter inde i landet, men den voksende sandklit har forlængst gjort fyret ubrugeligt.

Candofilm vil fortælle historien om fyret, og om de mennesker, som har boet og arbejdet i dets nærhed. Blandt andet skal filmen være med til at klargøre, hvor man i sin tid valgte at placere fyret netop der, hvor et af de mest unikke naturfænomener i Danmark er opstået.

Og da Rubjerg Knude og fyret også er et yndet mål for turister håber producenten også på, at dokumentarer i en redigeret udgave kan være med til at tiltrække ny turisme.

Endelig skal filmen være med til i ord og billeder at skabe større bevidsthed om en væsentlig del af Vendsyssels kulturarv.

Forsiden lige nu