LIGE NU:

Filmen om Kandis er årets største danske dokumentarfilm

Dokumentarfilmen om Johnny Hansen fra Kandis, Kandis for Livet, der har premiere 23. september, vil blive vist i 65 biografer landet over, og det gør den ifølge filmselskabet til årets største dokumentarfilm.

Tirsdag var der forpremiere i Aalborg, onsdag i Thisted, og den 23. september er det i 65 biografer landet over, Kandisfans kan opleve dokumentarfilmen om deres idol, Johnny Hansen fra Kandis.

Instruktøren Jesper Dalgaard, der har nordjyske rødder, har skabt en film, der går bag om scenen og giver et billede af Johnny Hansens liv og ikke mindst den helt særlige, massive fankultur, der omgiver orkestret Kandis.

- Jeg havde lyst til at træde ind i dansktop-kulturen, et miljø som altid er blevet latterliggjort af kultureliten og forsøge at portrættere miljøet fra en ny vinkel. For mig er filmen en brobizz imellem finkultur og det, nogen vil kalde lavkultur, siger han.

quote Vi har jo altid været tæt på vores fans. Modsat rocknavne, som forsvinder bagud af scenen, så går vi altid frem på scenen og taler med vores fans. og det har vi gjort siden dag ét, hvor vi spillede på små spillesteder og kroer.

Johnny Hansen, musiker

Ok at udstille sit privatliv

Hovedpersonen John Hansen indrømmer, det har været lidt en overvindelse, at han udstiller sit privatliv i højere grad den tidligere, men han har vænnet sig til det.

- Det er nok alderen, der hjælper mig med at åbne op og i højere grad bruge mig selv og min familien også i min sangskrivning, siger han.

Instruktør Jesper Dalgaard og Johnny Hansen ved forpremieren i Aalborg på filmen Kandis For Livet
Instruktør Jesper Dalgaard og Johnny Hansen ved forpremieren i Aalborg på filmen Kandis For Livet
Foto: TV2 Nord

Fokus på fans

Men Johnny Hansen glæder sig især over, at filmen fokuserer på den særlige fankultur, der altid har omgivet Kandis.

- Vi har jo altid været tæt på vores fans. Modsat rocknavne, som forsvinder bagud af scenen, så går vi altid frem på scenen og taler med vores fans. og det har vi gjort siden dag ét, hvor vi spillede på spillesteder og kroer, siger han.

Stor skare trofaste fans

Og i fanskaren er der ikke tvivl om, hvad der får dem til at elske Johnny Hansen og Kandis.

- Det er glad musik og masser af kærlighed, lyder det fra Mette og Michael Christensen.

Se hele interviewet med Johnny Hansen og filmens instruktør Jesper Dalgaard i toppen af denne artikel.