Foto: kanalfrederikshavn.dk

Finder gammel skat

Frederikshavneren Mikkel Egelund fandt søndag en 1-krone fra 1875. Mønten har i dag en værdi på 655 kroner og består af 80 procent sølv.

Mikkel Egelund fra Frederikshavn faldt over et usædvanligt fund søndag - en 1-krone fra 1875. I dag har mønten, der består af 80 procent sølv, en værdi på 655 kr., men frederikshavneren har ikke tænkt sig at sælge mønten, skriver kanalfrederikshavn.dk.

Mønten var ikke det eneste usædvanlige fund, som Mikkel Egelund fandt søndag. Frederikshavneren fandt også en to en halv-skillingen fra 1809, hvor der var krig mellem Danmark og Norge.

Fundene skete da Mikkel Egelund og hans ven Daniel Munch var ude med en metaldetektor. Det er anden gang, at Mikkel Egelund prøver at være afsted med en metaldetektor, men det er ikke sidste gang.

- Vi ønsker ikke, at folk, der ikke har forstand på emnet, kommer, og eventuelt ødelægger noget natur og roder i de forskellige områder. Og så er det selvfølgelig også op til folk selv at finde ud af, hvordan og hvor de kan finde frem til deres skatte, fortæller Mikkel Egelund til kanalfrederikshavn.dk.

Ifølge loven har man pligt til at aflevere oldsager og andre genstande fra fortiden, der er betydningsfulde, til staten. Men fordi mønten er fra 1800-tallet og ikke Oldtiden, så får frederikshavneren lov at beholde den. Han drømmer dog om også at finde skatte fra andre tider:

- Det er dansk oldtid, som er min store interesse. Alt fra Stenalder til Vikingetid. Jeg er Ase-troende og drømmer om at finde figurer eller smykker med de hedenske Guder på, hvilket "jeg ved Odin lover" at indlevere til Nationalmuseet, hvis jeg finder det, udtaler Mikkel Egelund til kanalfrederikshavn.dk.

For tiden kan man se Mikkel Egelund i TV2/Nords spøgelsesserie "Er Der Nogen?" hver fredag.