Foto: Ivan Bitsch

Fire kommuner vil leve udelukkende af bioenergi

Fire nordjyske kommuner går sammen om bæredygtig bioenergi. Målet er total uafhængighed af de fossile brandstoffer i 2050.

Hvis bioenergi skal være med til at nå målet om uafhængighed fra fossile brandstoffer i 2050, så skal der findes nye måder at arbejde på.

Alle i kæden fra landbrug til energiforbruger skal inddrages. Både produktion, distribution og afsætning af energien skal være effektiv.

Det er ideen bag et nyt projekt, som fire nordjyske kommuner står bag i samarbejde med partnere fra blandt andet landbrugs- og energisektoren.

De fire kommuner, der er med i projektet, er Frederikshavn-, Thisted-, Vesthimmerlands- og Mariager Fjord Kommune.

- Der er et stort potentiale i bioenergien, men det kræver videndeling og udvikling af nye kompetencer, hvis mulighederne skal udnyttes optimalt, siger Olav Rasmussen, der er direktør i Blue Planet Innovation.

Det bliver en fordel for hele kommunen.

- Vi satser på at projektet ligeledes vil være med til at skabe lokale arbejdspladser og innovation, siger borgmester i Mariager Fjord Kommune, Hans Christian Maarup.

Projektet hedder Nordjyske Bioenergimodeller, og har fået 6,5 millioner kroner i støtte fra EU'sfond for regionaludvikling.