02:27

1 af 2

Fire landshold under samme tag

Fire EM-landshold deler hotel, og det giver udfordringer med madplaner og sengelængder.

Store stævner kræver stor forberedelse, og store håndboldspillere kræver også lidt ekstra. Scandic Aalborg huser de norske, islandske, spanske og ungarske landshold under slutrunden, og der må tages lidt særlige hensyn, når det er nogle af håndboldens verdensstjerner, der skal fodres og passes.

Det er nogle store og aktive gutter, der er budt til bords, så maden skal være i store mængder, ernæringsrigtigt sammensat, og tilpasset landenes kulturelle forskelle.

- I går serverede vores kok muslinger, og var lidt nervøs, for det svandt ikke rigtig i muslingerne, men de skulle bare vente til Spanien kom hjem, for så blev der spist op, siger restaurantchef Anne Marie Frederiksen.

Det er ikke hver dag, at en bunke tårnhøje håndboldspillere tjekker ind på hotellet. Og nogen af de høje herrer har givet udfordringer på andet end kostplanen.

- Det, vi har gjort, er, vi har simpelthen bygget en sengeforlænger. Det er en kasse med en madras på i samme tykkelse og længde, således at sengen er blevet 30 centimeter længere, siger direktør i Scandic Aalborg, Finn Rosenqvist.

Hvornår de fire landshold kan vende tilbage til de nationale kødgryder afhænger af præstationerne på banen. Her møder Ungarn i morgen Island, og Norge møder Spanien.