Foto: Iben Hedemann

Fire Superbrugsen-butikker konverterer

Fire nordjyske SuperBrugsen butikker bliver overtages af dicount-kæden Fakta.

- Ud af de butikker, som konverterer til Fakta, er der både nogle, som vi selv har valgt at lukke, og andre, som ud fra koncernens betragtning giver en bedre økonomi som Fakta end som SuperBrugsen - uagtet at vi gerne ville beholde dem, siger Michael Løve, kædedirektør i SuperBrugsen til epn.dk.

Det betyder også, at det ikke er alle der kan beholde deres job. Når butikslukningerne effektueres i løbet af året, bliver ca. 350 fuldtidsansatte samt et tilsvarende antal timelønnede opsagt i SuperBrugsen.

Coop har dog lavet et ansættelæsesstop, som betyder, at alle ledige stillinger i de nye Fakta-butikker er forbeholdt de opsagte SuperBrugsen-medarbejdere.

De fire nordjyske butikker der konverterer er SuperBrugsen i Frederikshavn, Hanstholm, Hjørring, Kokkedal og ved Skipperen i Aalborg.

Samtidig med, at 20 SuperBrugsen-butikker forsvinder, skal de resterende SuperBrugsen-filialer gennemgå en forandring, som to SuperBrugsen-butikker allerede har undergået på forsøgsbasis i 2012, der skal gøre butikkerne mere enkle for kunderne.

På landsplan lukker fire SuperBrugsen-butikker i 2013 og 16 andre overtages af discount-kæden Fakta.