00:27

Nordjylland er det sted i Danmark, hvor flest læger har lukket for tilmelding

Foto: (Arkivfoto)

1 af 2

Fire ud af fem læger har lukket for tilgang i Nordjylland

Lægemangelen i Nordjylland bliver mere og mere udtalt. En ny opgørelse viser, at mere end 80 procent af de nordjyske lægepraksis er lukket for tilgang af nye patienter.

Det er ikke for sjov, at der bliver talt om lægemangel i Nordjylland, både sygehuslæger og praktiserende. En ny opgørelse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO) viser, at mere end 80 procent af alle praksis i Nordjylland har lukket for tilgang. 

Dermed placerer regionen sig som den region i landet med de største udfordringer, hvad angår lægepraksis med lukket for tilgang. Det skriver PLO i en pressemeddelelse.

Særlig slemt står det til nord for Limfjorden og på Mors. I Brønderslev er det samtlige læger, der er lukket for tilgang, mens det i Aalborg kun er hver 10. læge, der har plads til nye patienter. Bedst ser det ud i Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner, men også her er mere end halvdelen af alle læger lukket for tilgang.

Derfor ligger Region Nordjylland også i top over de regioner med flest udbuds- og regionsklinikker. Her er cirka syv procent af nordjyderne tilknyttet, fordi de ikke har mulighed for at komme ind hos en praktiserende læge.

Overordnet set er der tale om en forværring af lægesituationen, siden PLO sidst lavede en opgørelse i 2014. Kun i Thisted og Jammerbugt Kommuner er der sket små forbedringer, mens der i de øvrige kommuner har set flere og flere læger lukke for tilgangen af nye patienter.

Kun ét sted i Nordjylland ser det fornuftigt ud - og det er på Læsø, som kun har én lægepraksis.

Læger med lukket for tilgang i de nordjyske kommuner

Brønderslev Kommune: 100 procent
Aalborg Kommune: 89,09 procen
Hjørring Kommune: 87,50 procent
Morsø Kommune: 85,71 procent
Frederikshavn Kommune: 85,71 procent
Thisted Kommune: 81,25 procent
Jammerbugt Kommune: 80 procent
Vesthimmerland Kommune: 60 procent
Mariagerfjord Kommune: 56,25 procent
Rebild Kommune: 50 procent
Læsø Kommune: 0,00 procent