Aalborg Sygehus topper endnu en gang i tilfredshedsundersøgelse. Foto: TV2/Nord

Firestjernet kvalitet på Aalborg Sygehus

Som eneste universitetshospital i Danmark er Aalborg Sygehus blevet tildelt fire stjerner i Sundhedsstyrelsens kvalitetsmåling.[size=2] [/size]   

Sundhedsstyrelsens tildeling af stjerner til de danske sygehuse er netop blevet opdateret. Aalborg Sygehus får endnu engang fire stjerner. Opdateringen sker blandt andet på baggrund af en ny patienttilfredshedsundersøgelse, som blev offentliggjort i maj måned.
 
Som det eneste universitetshospital er Aalborg Sygehus tildelt fire stjerner ud af fem mulige. Ingen sygehuse har opnået fem stjerner. Aalborg Sygehus fik også fire stjerner sidste år.
 
Stjernerne tildeles af Sundhedsstyrelsen, som giver point i forhold til en række parametre herunder hygiejneindsats, patienttilfredshed, overholdelse af behandlingsfrister og fysiske rammer. Aalborg Sygehus ligger især højt på patienttilfredshed.
  
- Jeg glæder mig over at kunne konstatere, at det store arbejde som er lagt i at opnå akkreditering ikke har fjernet fokus fra patienterne. Patienttilfredsheden blev målt, da akkrediteringsforberedelserne var på sit højeste og den bekræfter heldigvis, at patienterne stadig er meget tilfredse, siger chefsygeplejerske Vibeke Deding, som står i spidsen for sygehusets kvalitetsarbejde.

Både Dronninglund og Farsø sygehuse fik også fire stjerner.
 
Resultaterne for de øvrige sygehuse i Region Nordjylland og resten af landet kan ses her:
http://sundhedskvalitet.dk/noegletal.aspx