Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

Fiskefabrik udvider for trecifret millionbeløb

Sæby Fiske-Industri A/S vil udvide for 150 millioner kroner. Det giver nye arbejdspladser til makrelfabrikken.

Inden længe får administrerende direktør ved Sæby Fiske-Industri A/S, Christian Vanggard, udsigt til en endnu større virksomhed, end han har nu. Fabrikken skal nemlig udvides med en investering på 150 millioner kroner.

- Vi har stigende efterspørgsel. Og når vi får den nødvendige kapacitet til rådighed, så har vi også muligheder for at udvide vores marked, siger Christian Vanggard til Tv2/Nord.

I første omgang skal der opføres en ny koge- og servicehal.

Lige nu er der juleferie i produktionen, men normalt producerer makrelfabrikken mere end 100 millioner dåser om året. 85 procent af dem importeres til lande i Europa. Generelt er der lige nu lavvande i makrelindustrien. Derfor er direktøren også stolt over at kunne gå imod strømmen og øge produktionen.

- Vi har held med de investeringer, vi har lavet, og vi har været i stand til at have de tanker og de visioner, som der jo også hører til. Vi har troet på makrelkonserves, siger Christian Vanggard.

Ledelsen bag fabrikken håber på, at man kan begrænse brugen af toholdsskift, da det slider på medarbejderne. Men alt tyder også på, at der kan være flere nye stillinger på vej på fiskefabrikken. Direktøren forventer, at man vil ansætte mellem 25 og 30 nye medarbejdere. Fabrikken beskæftiger i forvejen 185 ansatte.

Sæby Fiske-Industri A/S forventer at omsætte for 565 millioner kroner i år 2012.