Fiskeindustrien mister millioner

02:26

Foto: TV2/Nord

1 af 2

De mange virksomheder i fiskeindustrien i og omkring havnen i Hirtshals står til at miste omsætning for to cifret millionbeløb på grund af gårsdagens vandforurening.

Alene hos fiskevirksomheden Bdr. Sclie?s , der er en af de mange berørte virksomheder, vurderer direktør Kaj Schlie, at det koster op mod fire millioner kroner, at virksomheden i dag er tvunget til at indstille produktionen.

- Vi tilbagekalder en del af vores produkter fra i går. Vi tør ikke løbe nogen risiko for vores forbrugers sundhed, siger Kaj Schlie og tilføjer, at han har sendt 80 mand hjem fra produktionen i dag.
Bdr. Sclie?s tilbagekalder alt, der er produceret efter klokken 10 i går. Fiskeprodukterne er ikke nået ud til forbrugerne, og når det således heller ikke.

Samtlige fødevareproducerende virksomheder i området har indstillet produktionen, indtil resultatet af forureningen kendes.

Forureningen er opstået ved at et skib, som havde været til reparation hos værftet Wärtsila, under afprøvning af dets brandslukningsmateriel ved en fejlmanøvre pumpede saltvand ud i drikkevandsforsyningen.
Der vurderes at være tale om under 10 kubikmeter havvand.

Forsiden lige nu