Foto: Kim Christiansen

Foto: Kim Christiansen

1 af 2

Fiskekutter skaber splid

En nordjysk fisker fra Thorup Strand ved Fjerritslev er godt og grundig forarget over, at et nordjysk fiskefirma bruger hans fiskekutter som reklame til at sælge rejer fra Canada i danske supermarkeder.

Kystfisker Gert Kristensen blev noget overrasket, da han i en tilbudsavis ser sin fiskekutter optræde som blikfang for salg af udenlandske rejer.

På pakken med rejer var der nemlig et billede af hans fiskekutter Marianne, der ligger til på Thorup Strand. Det er fiskefirmaet Cimbric fra Sindal, der bruger Gert Kristensens danske fiskekutter på sine produkter, selvom rejerne stammer fra Canada.

- De kan bruge de fartøjer, som fanger rejerne til at være blikfang på deres produkter. Det skal ikke være en dansk båd som min, der skal sættes i forbindelse med udenlandske rejer, siger Gert Kristensen fra kystfiskerlauget ved Thorup Strand.

Hos Cimbric ser man ikke noget problem. Virksomheden har blot valgt at brande sig nordjysk og vil derfor ikke ændre strategi.

- Vi mener ikke, at der er tale om falsk markedsføring. Det er udelukkende relateret til virksomheden og ikke produktet, siger Rasmus Thomsen, der er salgsdirektør for Cimbric og fortsætter:

- Vi har gjort alt for, at Gerts båd ikke kan genkendes, slutter Rasmus Thomsen.

Gert Kristensen og kystfiskerlauget ved Thorup Strand har nu klaget til Forbrugerombudsmanden.