Her ses kystredningstjenestens båd til højre. De kan komme til at mangle hjælp, hvis redningshelikopteren flyttes fra Aalborg Foto: Niels Simonsen

Fiskere frygter for sikkerheden

Hvis redningsstationen flyttes fra Aalborg til Karup kan det få alvorlige konsekvenser for de nordjyske fiskere.

Forsvarskommandoen har foreslået at nedlægge redningsstationerne i Aalborg og Skydstrup for at samle dem i Karup i Midtjylland. Det vil medføre en minimum 20 minutters længere flyvetur til toppen af Danmark og det kan i sidste ende koste liv.

- hvis vores fiskere kommer ud for en skade og eventuelt bløder kraftigt, så er 20-30 minutters længere ventetid alt for lang tid, siger formand for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen.

Både Fiskeriforeningen og kystredningstjenesten i Hirtshals frygter for fremtiden, hvis Aalborg mister sin redningshelikopter. De er simpelthen afhængige af den.

- Helikopteren har et større overblik og har en læge med. Så det er virkelig vigtigt, hvis vi skal hjælpe, siger stationsleder for Hirtshals kystredningstjeneste Allan Ø. Jellesen.

Indtil videre er det kun et forslag fra Forsvarskommandoen. Det skal spare 34 millioner. Men fordi det forringer sikkerheden for de mange nordjyske fiskere, vil Niels Kristian Nielsen kæmpe en hård kamp for at redningsstationen bliver i Aalborg.